עיצוב מטבח ברמה גבוהה כמה דברים שאסור לכם לפספס


כללי / יום רביעי, אוקטובר 23rd, 2019

עיצוב מטבח ברמה גבוהה מאפשר לבעלי הדירה ולמשתמשים במטבח, להפוך אותו לפנינת חמד בתוך הבית. בעשורים האחרונים הפך המטבח בבתים קטנים כגדולים לחלק בלתי נפרד מעיצוב הבית והחשיבות שלו במרקם הכללי הינה הרבה מעבר לייעוד המקורי של המטבח, קרי בישול ואפייה. בעידן המודרני, עיצוב מטבח ברמה גבוהה נוגע לשלושה מרכיבים עיקריים:  המרכיב האסתטי, המרכיב המעשי ומרכיב הנוכחות וההשתלבות של המטבח במרקם הכללי של הבית. מה הם המרכיבים המשפיעים על עיצוב המטבח? אילו דברים חשוב לקחת בחשבון, כאשר מתכננים את המבנה העתידי של המטבח? בשורות להלן נרחיב מעט את היריעה  באשר לנושא עיצוב מטבח קטן ובכלל.

מטבח לפני עיצוב ושיפוץ

המרכיבים של עיצוב המטבח

המרכיבים העיקריים בעיצוב המטבח, נוגעים למבנה שלו, לסוג האחסון והמבנה הכללי של ארונות האחסון במטבח וכן למשטחי העבודה והאפשרות להפיק מהמטבח את התוצרים הטובים ביותר. באשר למבנה המטבח, ישנו מספר מבנים אפשריים כאשר כל אחד מהם מייצג אורח חשיבה וכוונה. אחד המבנים המקובלים של מטבח הוא המבנה המכונה מבנה ריש.  המטבח בנוי בצורת האות ריש, כאשר משטחי האחסון והעבודה כאחד במטבח ממוקמים לרוקך שני הקירות העיקריים שלו מאפשרים לאחסן בקלות וביעילות את כל כלי המטבח הן כלי הבישול והן כלי האוכל. המבנה הזה מאפשר גישה נוחה ומהירה לכל אחד מהארונות בכל זמן נתון. בנוסף לאמור לעיל, ישנו סוג אחר של מטבח המכונה מטבח אי. מדובר במבנה של מטבח שבו לאורך הקירות ממוקמים הכיורים וחלק ממשטחי העבודה, ואילו במרכז המטבח ממוקם האי, קרי משטח העבודה והאירוח המרכזי במטבח.  מטבח אי מאפשר למספר גדול יחסית של אנשים, להיות נוכחים במטבח ולהשתתף בפעילות בו. מבחינת מי שמשתמש במטבח. מדובר במבנה שהופך את במטבח לנוח מאד לעבודה. ככלל, הן מטבח ריש והן מטבח אי הם סוגי מטבח פתוחים לרווחה ואינם מופרדים בדרך כלל משאר חלקי. הבית. העדר הפרדה יוצר רושם שהמרחב בבית הוא גדול הרבה יותר ממה שהוא באמת. כך גם בתים בגודל בינוני ומטה, יכולים לייצר את הרושם של מרחב גדול ופתוח בתוך הבית פנימה(המדריך לשיפוץ מטבח ברמה גובהה).

 

מה חשוב לקחת בחשבון ואסור לפספס בתכנון המבנה של המטבח

הדבר החשוב ביותר שצריך לקחת בחשבון בעת תכנון מטבח, הינה נוחות מרבית ומודולאריות שלו, באופן שיהפוך את השימוש במטבח לקל ונוח לכל משתמש בכל זמן נתון. גם עיצוב מטבח קטן חייב להתבסס ולצאת מתוך הנחה שהשימוש בו יהיה אינטנסיבי לא פחות מהשימוש במטבחים גדולים. כיוון שכך, הוא צריך להתאים לאופי השימוש הצפוי. נכון להיום ניתן לתכנן בקלות וביעילות גם את המטבחים הקטנים ביותר, ולהפוך אותם לאזור נוח מאוד לעבודה ונגיש מאוד. תכנון מטבח כזה חייב להימנע מיצירת אזורים מתים ולהעניק משמעות לכל אחד מהחלקים המתוכננים בו. הבחירה של המראה הכללי והאופי של המטבח צריכה להתאים לאופי הפעילות וכן לאופן השימוש שהדיירים מיעדים לו.