חיפוש

מה ההבדל בין עורך דין נדל"ן לעורך דין מקרקעין

כאשר מדובר בעורך דין נדל"ן או עורך דין מקרקעין, מבדילים בין הנכס לאדמה למרות שההגדרה המילונית היא זהה.

המאמר יפרט מהו ההבדל העיקרי בין שתי ההתמחויות

 

ההגדרה המילונית

מקרקעין מתייחסים לאדמה וכל מה שקשור אליה כמו: עצים, בניינים, מוסדות וכד'. הבתים והבניינים המחוברים לקרקע בדרך קבע או באופן זמני הם נכסי דלא נידי, דהיינו נדל"ן. בעלי הקרקע יכולים לבנות עליהם נכסים ולעשות עסקאות. מכיוון שאת הנדל"ן לא ניתן להזיז ממקומו, הוא קרוי גם מקרקעין. גם כשמדובר בעורך דין מקרקעין או עורך דין נדל"ן הדברים מתערבבים ומקבלים לעיתים את אותה משמעות.

 

מה ההבדל בין עורך דין מקרקעין לעורך דין נדל"ן?

עורך דין מקרקעין מייצג ומלווה לקוחות שקונים ומוכרים קרקעות ועושים עסקאות מגוונות. הוא בקיא בדיני מקרקעין ובזכויות מקרקעין. לעומת זאת, עורך דין נדל"ן מייצג ומלווה לקוחות בקניה ומכירת נכסים, מסייע להם לבחון את אפשרויות המימון, עוסק בחוזי מכר ורכש, זכויות רישום בטאבו, בדיקות מקדמיות של הקבלן, ליווי מול הרשויות וכד'.

 

התפקידים של עורך דין נדל"ן

עורך דין נדל"ן עוסק בבדיקות מקדמיות בכל הקשור לנכסים בין אם מקבלן ובין אם מיד שניה. למשל, מטרת הרכישה, מיקום הנכס, ההון העצמי, גובה המשכנתא וכד'. הוא לעשה מסייע לבחור את הדירה האופטימלית. לאחר הבחירה הוא עורך בדיקות משפטיות בכל הקשור לרשות המקומית ביחס לתכנון הבניה וניסוח חוזה מכר. במקביל לכל הבדיקות המקדמיות עורך דין נדל"ן מעניק ייעוץ משפטי מתחילת המשא והמתן ועד לסיום העסקה. מומלץ לפנות למשרדו של עורך דין יוני לוי שלא רק נותן ייעוץ משפטי מקיף, אלא אף מנתח את העסקה, הסיכונים והרווחיות שלה. כאשר בוחרים בעורך דין נדל"ן איכותי ומקצועי, חשוב שיהיה לו ניסיון בקנייה ומכירה של נדל"ן פרטי ומסחרי, רכישה מקבלן ומיד שניה, פרויקטים מסוג תמ"א 38, פינוי בינוי, בנייה עצמאית, שכירות, עסקאות קומבינציה, קבוצות רכישה ועוד.

 

התפקידים של עורך דין מקרקעין

עורך דין מקרקעין עוסק בעסקאות הקשורות להעברת זכויות בקרקע. דהיינו, שליטה בקרקע, בעלות, שימוש בקרקע לאחרים. הליווי בא לידי ביטוי בכתיבת חוזה מכר, ייעוץ בהיבטים משפטיים הקשורים לבעלות משותפת של יורשים, שותפים עסקיים או בני זוג. ייצוג משפטי בכל הקשור לניהול הקרקע או שמירת זכויות היחיד, פירוק שיתוף במקרקעין באמצעות תביעת פירוק וכתיבת הסכם פירוק ועוד. גם כשמדובר בבתים משותפים, על פי חוק המקרקעין ההתנהלות צריכה להיות על פי תקנון המוסכם על רוב הדיירים, אלא במקרים יוצאי דופן. עורך דין מקרקעין מסייע לכתיבת תקנון שיתופי ועוזר ליישב סכסוכים הקשורים לדיירים בבניינים משותפים על מנת שהדיירים יוכלו לנהל חיים תקינים יחדיו על החלקים המשותפים בבניין. לסיכום, בין אם בוחרים בעו"ד מקרקעין ובין אם בעו"ד נדל"ן, חשוב לבחור במומחים בתחום.

 

משקל משפטי

אולי תאהבו גם את