חיפוש

3 שלבים להוצאת רישיון לנשק

נראה שמעולם לא היה ביקוש גדול יותר בישראל לרישיון לנשיאת נשק אישי. והאמת, זה לא מפתיע אותנו. בשנים האחרונות ישנה קריסה טוטאלית של תחושת הביטחון האישי בקרב אזרחי ישראל. משטרת ישראל לא ממש משתלטת על העסק, ובחלקים גדולים בארץ יש תחושה של מערב פרוע ואין גרם אחד של משילות.

זה עוד לפני שדיברנו על מה שקורה בערים המעורבות, על ארגוני טרור ומחבלים בודדים, ועוד. אם התחלתם לחשוב לאחרונה על הוצאת רישיון נשק הגעתם למקום הנכון. הכנו כאן עבורכם מדריך קצר שבו נלמד על שלושת השלבים להוצאת רישיון נשק.

 

אז מאיפה מתחילים?

קודם כל קצת רקע טכני. האגף לרישוי כלי ירייה ששייך למשרד לביטחון לאומי הוא הגוף שאחראי על הנפקת רישיון לנשיאת נשק במדינת ישראל. אם אתם מעוניינים להוציא רישיון נשק כדאי להתחיל לעשות את זה כמה שיותר מהר, מכיוון שכולנו מכירים את ההתמודדות המתישה עם הבירוקרטיה הישראלית. כדאי לדעת שאם אתם צריכים עזרה בהוצאת רישיון נשק, יש חברות מעולות שמתמחות בדיוק בזה.

אז מאיפה מתחילים

השלב הראשון – כשירות בסיסית

בשלב הראשון של התהליך תידרשו להוכיח כשירות בסיסית. הרעיון הוא כמובן לוודא שכל מי שמחזיק ברישיון נשק הוא אדם הגון ושפוי, ומספיק מבוגר ומנוסה כדי להבין מה זה אומר. באופן כללי אתם צריכים להיות בני יותר מ- 21 ואחרי שירות לאומי או שירות צבאי. אם לא עשיתם שירות לאומי או שירות צבאי אתם צריכים להיות בני יותר מ- 27. חוץ מדרישת הגיל, יש צורך בידע בסיסי בעברית, ובאישור רפואי מרופא משפחה.

השלב הראשון - כשירות בסיסית

השלב השני – הוכחת עילה

לאחר שהוכחתם שאתם כשירים לנשיאת נשק ברמה הבסיסית, תצטרכו להסביר למה בכלל אתם צריכים לשאת נשק אישי. לא תצטרכו לחשוב לבד על ההסבר, מכיוון שיש רשימה ברורה מאוד של תבחינים שמי שלא עומד בהם פשוט לא יקבל את הרישיון. התבחינים הכי נפוצים הם: עבודה או התנדבות באחד מכוחות החירום או הביטחון, עבודה או מגורים ביישוב זכאי (כמו למשל יישובי יהודה ושומרון), או עבודה שדורשת אחזקת נשק אישי (למשל חקלאי).

 

השלב השלישי – הכשרה

אם עברתם בהצלחה את שני השלבים הראשונים, תגיעו לשלב השלישי והאחרון. אתם אמורים לקבל טופס מהאגף לרישוי כלי ירייה שמאפשר לכם להגיע למטווח ולעשות הכשרה על אקדח. ההכשרה כוללת רקע תיאורטי וכמובן אימון מעשי – ירי באקדח במטווח.

אחרי ההכשרה תרכשו אקדח ותשאירו אותו במטווח,, והם כבר יעדכנו את האגף לרישוי כלי ירייה שעשיתם את ההכשרה ועברתם אותה בהצלחה. האגף לרישוי כלי ירייה ישלח לכם רישיון נשק, ואז תוכלו לאסוף את האקדח שלכם ולהתחיל להסתובב איתו.

סיכום

חשוב לזכור, רישיון נשק הוא לא דבר של מה בכך. אם אתם נושאים נשק אישי עליכם להיות ערניים ודרוכים ולשמור על בטיחות.

3 שלבים להוצאת רישיון לנשק

אולי תאהבו גם את

מה הפח הכי טוב
מה הפח הכי טוב?

בתי עסק, ארגונים, חברות ומוסדות ציבור, חייבים לבחור את הפח שהכי מתאים גם להם וגם לעובדים או לעוברי אורח. במאמר הבא נסביר מה ההבדל בין

קראו עוד »
4 דרכים להנציח את יקירכם
4 דרכים להנציח את יקירכם

הפרידה מהיקרים לליבנו היא אחד הרגעים המורכבים והעצובים בחיינו. אחת הדרכים להתמודד עם הכאב והאובדן היא להנציח את זכרם בצורה מכובדת וראויה. מהם אם כן

קראו עוד »